Nieuwe Druk
r
r
r
r
Schrijf u in voor de nieuwsbrief!
Bij aanmelding gaat u akkoord dat uw mailadres alleen wordt gebruikt voor de verzending van de nieuwsbrief en niet gedeeld wordt met derden.

particulier | boekhandel
r
r
h
h
h
h
r
r

AuteursHeidi  Hassenmüller

Heidi Hassenmüller, Hamburg


*recent toegevoegd*
Heidi Hassenmüller is 28 oktober 2020 op 79-jarige leeftijd overleden. Zij laat een omvangrijk voornamelijk Duitstalig oeuvre na.


Heidi Hassenmüller is geboren in Hamburg (Duitsland) en woont sinds 1974 in Nederland. Zij heeft in Duitsland met succes een groot aantal boeken uitgegeven waarvan er een tiental ook in vertaling is uitgekomen (o.a. Pools, Spaans, Frans en Zweeds).

Haar volledige oeuvre staat op haar site. Voor een van haar bestsellers heeft Nieuwe Druk de Nederlandse rechten weten te verkrijgen.

Gute Nacht Zuckerpüppchen is leverbaar via Nieuwe Druk onder de titel  "Prinsesjes huilen niet" bij Nieuwe Druk. "Prinsesjes huilen niet" is een schokkende en ontroerende roman over incest en seksueel misbruik. In Duitsland, Polen en Frankrijk heeft deze roman veel ophef veroorzaakt en er mede toe geleid dat de wettelijke verjaringstermijn binnen het strafrecht is aangepast. In Duitsland wordt het boek nog altijd op veel scholen als verplichte literatuur gebruikt.

Heidi Hassenmüller gaf regelmatig lezingen over seksueel misbruik.

In 2013 verscheen van haar hand een verzameling "gedachten en columns" waarin ze onder meer terugblikt op haar schrijfcarrière onder de titel "Overpeinzingen".

Later dat jaar verscheen haar laatste titel bij Nieuwe Druk "De adem van Boeddha". Het was een grote wens van haar nog eens een thriller te schrijven. Vanzelfsprekend meed ook hier Heidi Hassemüller belangrijke sociale maatschappelijke thema's en misstanden niet.