Nieuwe Druk
r
r
r
r
Schrijf u in voor de nieuwsbrief!
Bij aanmelding gaat u akkoord dat uw mailadres alleen wordt gebruikt voor de verzending van de nieuwsbrief en niet gedeeld wordt met derden.

particulier | boekhandel
r
r
h
h
h
r
r

Boeken


Klik hier voor het overzicht van alle boeken van Nieuwe Druk.

Als je de woorden weet
Gèrina van der Gugten
ISBN: 978-94-92020-21-5 | 232 paginas
Genre: seksueel misbruik, incest
Prijs: € 19,50 | bestel dit boek


"Als je de woorden weet (overleven met een familiegeheim)" is 20 mei 2017 verschenen.
Juli 2019 verscheen haar tweede boek bij Nieuwe Druk: "Leven voor twee" over rouw, vriendschap, maar vooral over liefde.

"Als je de woorden weet" is een in heldere taal en met vaart geschreven roman over incest. In dit waargebeurde verhaal ligt de nadruk op wat de gevolgen zijn van het stilzwijgen van seksueel misbruik binnen de familiekring.

De autobiografische roman "Als je de woorden weet" gaat over Emma die opgroeit in een Gereformeerd gezin met vier broers. Rond haar elfde begint het misbruik door haar oom. Hoe komt het dat ze hierover niets vertelt en het later zo ver weg stopt dat het lijkt te zijn vergeten?

Emma volgt een heel traject in de hulpverlening, waarbij uiteindelijk haar herinneringen terugkomen en ze de woorden vindt, om daarna  het misbruik voorzichtig binnen de familiaire kring bespreekbaar te maken. We zien welke overlevingsmechanismen de gezinsleden hanteren om met het geheim om te kunnen gaan. Iedereen in het gezin is slachtoffer van het wegkijken en het niet benoemen van de pijn, en zo blijkt, al generaties lang.

Naast een indringend verhaal over seksueel misbruik schetst de auteur een tijdsbeeld vanaf de zestiger jaren tot aan de moderne tijd waarin vele lezers zich zullen herkennen.

Video interview met Gèrina van der Gugten voor Vrouw.nl (Telegraaf)

"Als je de woorden weet" is de debuutroman van Gèrina van der Gugten. Eerder schreef ze korte verhalen en gedichten die in verschillende literaire tijdschriften zijn gepubliceerd. De auteur heeft twintig jaar in de hulpverlening gewerkt waarna ze zich heeft omgeschoold tot regisseuse. In haar vrije tijd begeleidt ze mensen die hun levensverhaal op schrift willen zetten.

Veel lezers van "Als de woorden weet" zijn ook geïnteresseerd in "Prinsesjes huilen niet", de bestseller van Heidi Hassenmüller.over seksueel misbruik.Selectie uit laatst verschenen uitgaven: