Nieuwe Druk
r
r
r
r
Schrijf u in voor de nieuwsbrief!
Bij aanmelding gaat u akkoord dat uw mailadres alleen wordt gebruikt voor de verzending van de nieuwsbrief en niet gedeeld wordt met derden.

particulier | boekhandel
r
r
h
h
h
r
r

Boeken


Klik hier voor het overzicht van alle boeken van Nieuwe Druk.

Arnhem met een scheve blik
Ton van Eck en Femmy Fijten
ISBN: 978-94-92020-05-5 | 104 paginas
Genre: verhalen
Prijs: € 7,95 | bestel dit boek*** In prijs verlaagd in het jubilleum-jaar: 5 jaar Nieuwe Druk ***
van € 13,50 voor € 7,95 !!

Actueel: eind dit jaar (2017) willen wij met een vervolg komen op "Arnhem met een scheve blik". Iedereen die een mooi verhaal heeft (richtlijn 1000-1500 woorden) over een bijzondere locatie in of nabij Arnhem is uitgenodigd ons dit op te sturen. Uit de inzendingen kiezen wij (vanzelfsprekend in overleg met u) verhalen die in de bundel komen. Inzendingen naar: info@nieuwedruk.nl


Over "Arnhem met een scheve blik"

Unieke bundel met gedichten, verhalen, anekdotes en 16 pentekeningen over Arnhem. Gedurfd, humoristisch, pikant, tikje ordinair, maar altijd in onvervalst Algemeen Beschaafd Arnhems en boordevol nostalgie.
Verhalen over Theepit in Sonsbeek, het oude Klarendal, Paardenslagerij Ernste en het nieuwe Sint Marten. Maar ook over Arnhem Zuid en prachtige gedichten van de stadsdichter Jesse Laport.Klik op het kaartje voor de locaties van de pentekeningen.Download hier uw inkijkexemplaar.

De herdruk van 'Arnhem met een scheve blik' is gereed, nu met originele pentekeningen van Dick Caderius van Veen. Te bestellen via de bestelknop of via uw boekhandel.


Dinsdag 23 september  was de openbare presentatie in het voormalige Royal (thans Diehl) aan het Willemsplein.
Optredens o.a. van Jesse Laport, Ton van Eck, Marjolein Kats, Femmy Fijten en Peter Boel.

Bezoek ook onze speciale Facebook Pagina


Eind september 1944 verlieten 95.000 mensen de stad. Na de bevrijding mogen de vluchtelingen terug naar huis. In Arnhem aangekomen vindt men een verwoeste en geplunderde stad. De teruggekeerde inwoners bouwen een nieuwe stad op. Zowel ten noorden als ten zuiden van de Rijn, waar in hoog tempo een woonkern ontstaat die bijna  net zo groot zal worden als het oude “Arnhem Noord”.

 In de bundel  'Arnhem, met een scheve blik'  verhalen, herinneringen, anekdotes en tekeningen van en over Arnhem. Een weergave van een stad die vanaf de opbouw na de oorlog bezig is met het hervinden van een “eigen smoel”.  (Stadsdichter Jesse Laport leest zijn "Ode aan Arnhem" voor.)

 

De bundel wordt in- en uitgeluid met een verhaal van een veteraan die betrokken is bij Operatie Market Garden in 1944 en 70 jaar later terugblikt op de gebeurtenissen van destijds. Tussendoor schetsen over Arnhem van hedendaagse auteurs die met een "scheve blik" kijken naar het ontstaan van het moderne Arnhem.Bijdragen van:

Peter Boel (Arnhem Zuid)
Dagtaak ( Gastvrijheid in Arnhem)
Ton van Eck (Tante Sjaan, Klarendal, Sint Marten en de Scheve Blik)
Femmy Fijten (Market Garden)
Marjolein Kats (Café Amerique)
Jesse Laport (gedichten over Arnhem)
Mathilde Lentjes (Theepit)
Guy de Vries (de wethouder na het Spijkerkwartier)
Dick Caderius van Veen (pentekeningen)


Meer boeken van Arnhemmers bij Nieuwe Druk