Nieuwe Druk
r
r
r
r
Schrijf u in voor de nieuwsbrief!
Bij aanmelding gaat u akkoord dat uw mailadres alleen wordt gebruikt voor de verzending van de nieuwsbrief en niet gedeeld wordt met derden.

particulier | boekhandel
r
r
h
h
h
r
r

Boeken


Klik hier voor het overzicht van alle boeken van Nieuwe Druk.

Emanuel Too
Emanuel Too
ISBN: 978-94-92020-17-8 | 346 paginas
Genre:
Prijs: € 24,50 | bestel dit boek


quote uit de recensie van NBD-Biblion

"Meeslepend en spannend, vlot geschreven. Hoop en vrees wisselen elkaar af, met in het achterhoofd steeds de onderdrukking in de islamitische natie die Iran is. Deze memoires zijn boeiend voor iedereen die in Iran is geweest of zich interesseert voor het Midden-Oosten."Tekst achterkant:

Na de Islamitische revolutie in 1979 veranderde het leven in Iran drastisch. De Islamitische Republiek onder leiding van Khomeini nam de macht over van de laatste Shah van Perzië, Mohammad Reza Shah Pahlavi.
Emanuel Too (1942, Teheran) doet in zijn memoires verslag van
wat de invloed is geweest op zijn persoonlijke en zakelijke leven.
  Na de revolutie zijn in de Islamitische Republiek tienduizenden onschuldige mensen zonder eerlijk proces ter dood veroordeeld, doodgeschoten en geëxecuteerd. Ook zijn vele Iraniërs gevlucht en in ballingschap beland door de wreedheden van het nieuwe regime.
  De succesvolle zakenman, Emanuel Too, leeft sinds 1979 gedwongen
 in ballingschap. De Islamitische Republiek heeft een doodvonnis over hem uitgesproken en hem al zijn bezittingen afgenomen. Hij heeft gevangen gezeten in Iran, is gemarteld en door de bergen het land ontvlucht.
  Hij heeft geprobeerd in vele landen een nieuw bestaan op te bouwen, maar bleef achtervolgd door politieke ontwikkelingen in het Midden Oosten (bezetting van de Amerikaanse ambassade in Teheran, de inval van Irak in Koeweit, de Golfoorlog die daarop uitbrak).

Tot op de dag van vandaag strijdt Emanuel Too (Iraans Assyriër, Assyriërs zijn christenen van wie de beschaving teruggaat tot 6750 voor Christus) voor eerherstel en restitutie van in elk geval een deel van zijn zelf opgebouwde vermogen.

Na jaren rondgezworven te hebben heeft hij uiteindelijk politiek asiel aangevraagd in Nederland, waar hij nog steeds woont.

Het boek is oorspronkelijk verschenen in het Farsi (Perzisch). Zijn levensverhaal is opgetekend door Maryam Bahadorzadeh.

(column Dagtaak over De Memoires van Emanuel Too)
***

"Mijn naam is Emanuel Too en afkomstig van een respectabele  Assyrische familie. Ik ben geboren op 16 september 1942 aan de Naderistraat in Teheran, Iran.

Momenteel woon ik in Nederland. Officieel ben ik politiek vluchteling. Ik heb onder andere in Iran, Irak, Griekenland, Spanje, Zwitserland, Dubai, Panama en de Verenigde Staten gewoond. Ik heb geleefd, gevochten en gewerkt. Ik heb inschattingsfouten gemaakt en mensen vertrouwd, die niet te vertrouwen waren. Oorlogen en revoluties hebben mij mijn vermogen ontnomen, maar nooit mijn vechtlust en ambities. Ik ben door de sharia ter dood veroordeeld in Iran. Tot op de dag van vandaag, ondanks mijn hoge leeftijd en mijn ziekte, strijd ik voor mijn rechten. Misschien ben ik nog op tijd, anders hoop ik dat na mijn dood het recht en de waarheid zal zegevieren."


Selectie uit laatst verschenen uitgaven: