Nieuwe Druk
r
r
r
r
Schrijf u in voor de nieuwsbrief!
Bij aanmelding gaat u akkoord dat uw mailadres alleen wordt gebruikt voor de verzending van de nieuwsbrief en niet gedeeld wordt met derden.

particulier | boekhandel
r
r
h
h
h
r
r

Boeken


Klik hier voor het overzicht van alle boeken van Nieuwe Druk.

Nijlpaard op Loosdrecht
Helge Bonset
ISBN: 978-94-92020-23-9 | 206 paginas
Genre: verhalen
Prijs: € 18,50 | bestel dit boek


9 November verscheen bij Nieuwe Druk de verhalenbundel: Nijlpaard op Loosdrecht.  Het boek is feestelijk gepresenteerd bij De Nieuwe Boekhandel in Amsterdam. (zie uitnodiging)Op de lijst voor de J.M.A Biesheuvelprijs 2017

'Een verhaal gaat toch juist over iets dat niét echt is gebeurd?'
 'Dat hoeft niet,' antwoordde ik. 'Het kan verzonnen zijn maar ook echt gebeurd, dat weet je niet zeker. Het hangt ervan af hoe je het opschrijft. Als je het goed opschrijft, gaan je lezers erin geloven, en dan gaan ze denken dat het echt gebeurd is.' (uit het titelverhaal: "Nijlpaard op Loosdrecht")

Eerstvolgende lezing/presentatie:16 oktober in Breukelen


klik hier voor het inkijkexemplaar om alvast twee verhalen te lezen

uit de recensie door Biblion: "Het boek blijft steeds uitdagen om door te lezen, wegleggen lijkt geen optie." (hele recensie onderaan deze pagina)

Even doorscrollen, maar dan heb je ook een prachtige recensie in het literaire magazine "Ectaze" over Nijlpaard op Loosdrecht.

Leuk interview in De Gooi en Eemlander nu ook hier te lezen.

In de verhalenbundel Nijlpaard op Loosdrecht is niets zeker. Wars van sociale en politieke correctheid neemt Helge Bonset de lezer mee in soms even bizarre als onbehaaglijke werelden.
Zo maakt de lezer kennis met de feestelijke open dag bij Claudia Uitvaartverzorging, het bedrijfje van Liefdescoach Ana, de sport Wielrenners schieten, de Stichting Konijnenbelangen of het duistere land Tesoro.
 
Hoe absurd of onbehaaglijk de situaties ook zijn, de verteltrant is steeds realistisch en vaak ook humoristisch van aard. 
Ingetogen en verstild wordt het in het verhaal dat Helge Bonset heeft opgedragen aan A.Alberts, Meisjesbomen: 'De agent denkt: als Duclos een pedofiel is, ben ik het ook. Meneer Duclos, zegt hij, de wereld is veranderd.'


Helge Bonset schreef vele boeken over de didactiek van het schoolvak Nederlands. Door de jaren heen publiceerde hij regelmatig korte verhalen in diverse literaire tijdschriften waaronder Hollands Maandblad. Veel van deze verhalen zijn nu gebundeld in Nijlpaard op Loosdrecht.

Over Konijnenbelangen: ‘De lezer wordt ongemerkt een gedachtegang ingetrokken die dwingt tot verder lezen en die eindigt in een even onverwacht als bizar slot.’ (NRC vakjury debutantenschrijfwedstrijd 2015)
 
Over Afscheidsfotografie: ' Afscheidsfotografie is een grimmig-grappig verhaal waarin een terminaal zieke man op aandringen van zijn vrouw wordt vastgelegd door Carla, afscheidsfotografe en echt ‘mensenmens’. Bonset weet met een lichte pen vakkundig een duister universum op te roepen.'  (ECI vakjury  debutantenprijs 2016).

Liefhebber van korte verhalen? Kijk ook eens bij "Volg de vogels en andere waanzin" van Hilbert Kuik.                                                                                                                                              

 Column van Dagtaak ("Blogger des Vaderlands") over "Nijlpaard op Loosdrecht"Selectie uit laatst verschenen uitgaven: