Nieuwe Druk
r
r
r
r
Schrijf u in voor de nieuwsbrief!
Bij aanmelding gaat u akkoord dat uw mailadres alleen wordt gebruikt voor de verzending van de nieuwsbrief en niet gedeeld wordt met derden.

particulier | boekhandel
r
r
h
h
h
r
r

Boeken


Klik hier voor het overzicht van alle boeken van Nieuwe Druk.

Prinsesjes huilen niet
Heidi Hassenmüller
ISBN: 9789491409073 | paginas
Genre: literaire non fictie
Prijs: € 16,95 | bestel dit boek

NBD/Biblion over Prinsesjes: "Vlot leesbaar, goed opgebouwd verhaal, dat het stilzwijgen kan verbreken van mensen die in soortgelijke schijnbaar uitzichtloze situatie zitten. Confronterend, aangrijpend, schokkend."

29 juni 2012 was de officiële (indrukwekkende) presentatie bij Boekhandel Jansen &de Feijter in Velp
.

"Dit is een boek dat je stamelend leest, wat komt door de manier van vertellen van Heidi Hassenmuller. Die is helder en intens tegelijk.En onontkombaar." (Thomas Verbogt)

Recensie op Patientervaringsverhalen.nl

Klik hier voor een inkijkexemplaar

“Prinsesjes huilen niet” is het verhaal van het meisje Gabi dat gedurende vele jaren door haar stiefvader seksueel is misbruikt. Van haar zesde tot haar achttiende levensjaar. Het verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten. Heidi Hassenmüller zegt zelf over dit boek: “Het is het verhaal van mijn jeugd die ik niet heb gehad. Ik heb het boek voor alle meisjes, jongens, vrouwen en mannen geschreven die in dezelfde schijnbaar uitzichtloze situatie zijn. Doorbreek het zwijgen en vraag om hulp.”

“Prinsesjes huilen niet” verscheen oorspronkelijk in het Duits onder de titel “Gute Nacht, Zuckerpüppchen”. Het boek heeft in Duitsland en Frankrijk verschillende onderscheidingen en prijzen gekregen. Het boek is onder meer gekozen tot beste jeugdboek van het jaar. In Duitsland, Polen en Frankrijk heeft deze roman veel ophef veroorzaakt en er mede toe geleid dat de wettelijke verjaringstermijn voor seksueel misbruik binnen het strafrecht is aangepast. In Duitsland wordt het boek nog altijd op veel scholen als verplichte literatuur gebruikt.

Heidi Hassenmüller is geboren in Hamburg en woont sinds 1974 in Nederland. Zij heeft meer dan dertig boeken voor jeugd en volwassenen geschreven. “Prinsesjes huilen niet” is haar tweede boek dat in het Nederlands is vertaald.

Dagtaak over "Prinsesjes huilen niet"

Over het boek in De Gelderlander:


Veel lezers van Prinsesjes huilen niet zijn ook erg geïnteresseerd in de nieuwste autobiografische roman van Gerina van der Gugten over incest/seksueel misbruik: