Nieuwe Druk
r
r
r
r
Schrijf u in voor de nieuwsbrief!
Bij aanmelding gaat u akkoord dat uw mailadres alleen wordt gebruikt voor de verzending van de nieuwsbrief en niet gedeeld wordt met derden.

particulier | boekhandel
r
r
h
h
h
r
r

Boeken


Klik hier voor het overzicht van alle boeken van Nieuwe Druk.

Volg de vogels
Hilbert Kuik
ISBN: 978-94-92020-25-3 | 184 paginas
Genre: verhalen
Prijs: € 18,50 | bestel dit boek** De bundel "Volg de Vogels (en andere waanzin)" van Hilbert Kuik  is 18 juli 2018 verschenen. De bundel is overal verkrijgbaar en vanzelfsprekend ook via onze bestelpagina.**

Zondag 26 augustus is vanaf 16.30 de officiële presentatie bij boekhandel Van Pampus in Amsterdam (KNSM-eiland/Zeeburg).

In "Volg de Vogels" portretteert Hilbert Kuik (Psychiater) 14 personages die op z'n minst zonderling zijn te noemen. Zelf noemt hij het "psychiatrische verhalen".

Zonder zich te verliezen in het benoemen van ziektebeelden of het stigmatiseren van de hoofdfiguren weet Kuik beelden te scheppen van hoofdfiguren die in de volksmond voorbeelden van "afwijkend gedrag" zouden worden genoemd.

Hilbert Kuik heeft tot op heden 12 romans gepubliceerd bij o.a. Meulenhoff en Signatuur waaronder veelal psychologische thrillers. In "Volg de Vogels" laat Kuik zien dat hij het genre "thriller" tot in de finesses beheerst. Zorgvuldig werkt hij toe naar plots die verrassend, luguber of onthutst ontroerend zijn.

Uit de recensie van NBD-Biblion: "Verhalenbundel over vaak in zichzelf gekeerde eenlingen, die lijden aan zinsbegoocheling of zich laten leiden door herinneringen en/of zintuigen die op hol slaan, waardoor de grens tussen waan en werkelijkheid vervaagt."

Korte beschrijving van de eerste 4 verhalen:

1. Je Weet Wel Waar 9
Caro, een vrouw te mooi om waar te zijn, claimt een nacht, te mooi om er geen vervolg aan te geven, te hebben doorgebracht met Jos. Deze herinnert zich dit niet, maar zit wel met een gat van twaalf uur in zijn geheugen. Hun tweede ontmoeting leidt tot een bizarre ontknoping.

2. Dansende vlammen 30
Een vrouwschuwe violist beleeft in de kantine van de inrichting waar hij is opgenomen een fantastische ontmoeting met een  danseres die hem – tot zijn vreugde en schaamte – een totaal nieuwe persoonlijkheid bezorgt.

3. Eureka 42
Het verhaal gaat over een vrouw die maar niet begrijpt waarom haar geliefde haar op het hoogtepunt van hun relatie verlaat en zonder enige uitleg naar zijn geboorteland Australië verdwijnt. Tijdens enkele eenzame vakantiedagen op Texel komt ze op een ‘eureka’-verklaring die haarzelf volkomen overtuigt maar haar vriendinnen verbijstert.

4. Volg de Vogels 58
Leraar Charles Adriaanse bespeurt bij zichzelf de eerste tekenen van psychische ontsporing, maar zwijgt erover tegen zijn vrouw. Tijdens een werkweek met school slaagt hij er nog in zijn overmaat aan energie kwijt te raken in een geïnspireerd videoverslag. Maar uiteindelijk helpt er geen lieve moedertje
meer aan: er zit voor hem niets anders op dan de vogels te volgen.

......

Bespreking: NBD BiblionSelectie uit laatst verschenen uitgaven: