Nieuwe Druk
r
r
r
r
Schrijf u in voor de nieuwsbrief!
Bij aanmelding gaat u akkoord dat uw mailadres alleen wordt gebruikt voor de verzending van de nieuwsbrief en niet gedeeld wordt met derden.

particulier | boekhandel
r
r
h
h
h
r
r

Boeken


Klik hier voor het overzicht van alle boeken van Nieuwe Druk.

Wegen naar Boulez
Maarten Brandt
ISBN: 978-94-92020-08-6 | 234 paginas
Genre: muziek
Prijs: € 22,50 | bestel dit boekActueel:

Begin oktober 2018 verschijnt van Maarten Brandt: "Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt". Een prachtig overzicht van zijn essays inclusief een unieke cd van het Koninklijk Concertgebouworkest.

De in 1925 in Montbrison geboren Boulez geldt als een pionier voor de moderne muziek uit de twintigste eeuw. Hij begon wiskunde te studeren maar wisselde radicaal van studierichting door in de jaren veertig naar het conservatorium in Parijs te gaan. Hij kreeg er les van onder anderen de componist Olivier Messiaen (1908-1992).

Boulez ontwikkelde zich door te experimenteren en door gebruik te maken van elektronische muziek tot een voorman van de 'avant-garde' muziek. Hij kreeg voor zijn composities talrijke onderscheidingen.

Boulez overleed dinsdag in zijn woonplaats Baden-Baden in het zuidwesten van Duitsland.

Ouder nieuws:

Tom Klaassen van VPRO Vrije Geluiden besteedde 3 april 2016 aandacht aan Boulez en het boek van Maarten Brandt. Zeer de moeite waard om de fragmenten hier terug te luisteren (vanaf 17.20- 34.00)

Op 8 en 10 december 2015 vindt in TivoliVredenburg een festijn plaats geheel gewijd aan Pierre Boulez, een van ’s werelds belangrijkste nog levende componisten. In maart van dit jaar werd hij 90 jaar, en gedurende het jaar werd op verschillende Nederlandse podia al aandacht besteed aan dit bijzondere feit.

De maand september in het klassieke muziekblad "Luister", artikel op Opus Klassiek, uitzending via RTV Gelderland en sluitstuk:

zaterdag 26 september gaat Maarten Brandt (musicoloog en auteur) in gesprek met Andries van Rossem (componist) over het werk van Pierre Boulez. Plaats van handeling: boekhandel Hijman Ongerijmd, Arnhem, 16.00 uur.

---------
Woensdag 17 juni is Maarten Brandt live te gast geweest bij de klassieke radiozender Concertzender. Maarten heeft verteld over (de totstandkoming van) zijn boek. Zo ook heeft hij samen met blokfluitist Erik Bosgraaf teruggeblikt op Répons Pierre Boulez van zondag 14 juni tijdens Holland Festival in de Westergasfabriek. Het interview is terug te luisteren op Concertzender.

De heruitgave van het boek van Maarten Brandt over Pierre Boulez is verschenen. Volgens Etty Mulder, (hoogleraar musicologie en voorzitter van Stichting Pierre Boulez) het standaardwerk over Pierre Boulez.

(foto: Jan-Pieter van Beek)Maarten Brandt samen met Emanuel Overbeeke tijdens de presentatie van "Wegen naar Boulez". Emanuel Overbeeke verzorgde de muzikale begeleiding tijdens de presentatie door Maarten Brandt.

Klik hier voor de flyer.

De componist, dirigent en essayist Pierre Boulez (geboren 1925) behoort tot de meest spraakmakende muzikale persoonlijkheden van deze tijd.

In dit boek voert Maarten Brandt een aantal openhartige gesprekken met hem.

Wegen naar Boulez is een 'must' voor zowel musici als muziekliefhebbers.Dit boek heeft sinds zijn eerste verschijnen in 1995 nog niets aan actualiteit ingeboet. De negentigste verjaardag van de meester, die bij het ter perse gaan van deze ongewijzigde herdruk, in tal van muziekcentra groots werd en wordt    gevierd en dit tevens in ons land, is een gerede aanleiding  Wegen naar Boulez opnieuw onder de aandacht van de serieuze muziekliefhebber te brengen.
De inmiddels negentigjarige componist, dirigent en essayist Pierre Boulez (1925) behoort tot de meest spraakmakende muzikale persoonlijkheden van tegenwoordig. Dit oorspronkelijk in 1995 verschenen boek met openhartige interviews van Maarten Brandt is nog onverminderd een voorbeeldig introductie in de fascinerende wereld van deze veelzijdige kunstenaar die een bijzondere relatie met het traditionele erfgoed onderhoudt. Hij ervaart dit niet als een loden last, maar integendeel als een kracht die hem voortdrijft naar nieuwe horizonten. In dit kader gaat Boulez tevens uitvoerig in op de problematiek van het creatieve proces tijdens het componeren. Uiteraard komt ook het muziekleven uitvoerig aan de orde, worden de heersende trends dikwijls van een prikkelend commentaar voorzien en heilige huisjes allerminst gespaard!


Najaar 2018 verschijnen zijn verzamelde muziekessays "Klinkend Alchemie". Dat boek zal een kloeke hardcover worden met een bijgevoegde cd die speciaal voor deze uitgave is samengesteld. Te horen valt een programma opgesteld door Marius Flothuis (ex-artistiek leider van het Koninklijk Concertgebouworkest). Het boek is ook opdragen aan Marius Flothuis.

Wilt u op de hoogte blijven van deze uitgave. Mail dan naar info@nieuwedruk.nl
selectie uit laatst verschenen uitgaven: