Nieuwe Druk
r
r
r
r
Schrijf u in voor de nieuwsbrief!
Bij aanmelding gaat u akkoord dat uw mailadres alleen wordt gebruikt voor de verzending van de nieuwsbrief en niet gedeeld wordt met derden.

particulier | boekhandel
r
r
h
h
h
r
r

Boeken


Klik hier voor het overzicht van alle boeken van Nieuwe Druk.

Wild Vlees & Zn
Annelies Ibes
ISBN: 978-94-92020-27-7 | 216 paginas
Genre: roman
Prijs: € 20,00 | bestel dit boekWild Vlees &Zn is na "Lotte en Simone" de tweede roman van Annelies Ibes die bij Nieuwe Druk verschijnt.

‘Het huis heeft zich tegen mij gekeerd.’ Dit is de eerste zin in de roman ‘Wildvlees &Zn’ van Annelies Ibes (63). Die woorden omvatten in de kern de kilheid van een verlaten omgeving, een leeg huis, maar ook de kilheid in jezelf die overblijft wanneer je dat wat je dierbaar is, verstoten hebt.

"Wat heb ik genoten van je nieuwe boek. Het zit goed in elkaar, het ontroert, het is grappig en schrijnend. En je wil doorlezen!"
(Cabaretier Jochem Myjer)

Over Wild Vlees & Zn

Een roman over moeder en zoon.

Als Pim van huis wegloopt en iedere vorm van contact weigert wordt Helen radeloos. Ze vindt dat ze als moeder gefaald heeft en wroet in het verleden, op zoek naar bewijslast  van haar schuld.  Door te verhuizen en niemand te vertellen dat ze een kind heeft, hoopt ze  dit  schaamtevolle gemis in haar leven te doorbreken. “Nee, ik heb geen kind, nooit een kinderwens gehad ook… .”
 
Annelies Ibes kiest er in deze roman voor om het verhaal zowel vanuit het perspectief van Helen als Pim te vertellen. In dit verhaal is er geen sprake van wie er gelijk heeft, wel probeert de roman licht te werpen op de broze en gevoelige relatie tussen een moeder die haar eigen ambities nastreeft en een puberzoon die wars is van bemoeizucht en zijn eigen leven vorm wil geven.
Net als in haar vorige roman wisselen humor, ontroering, lichtvoetigheid en diepgang elkaar af.

Annelies Ibes is afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten. Eerder verscheen van haar de roman “Lotte en Simone” bij uitgeverij Nieuwe Druk. Een tragi-komisch verhaal over vriendschap tussen twee vrouwen, de tragiek van het ouder worden en de impact van mantelzorg.

Een boeiende roman over eenzaamheid, vriendschap en ouder worden
(NBD-Biblion over Lotte en Simone)

NBD Biblion over Wild Vlees & Zn: " De relatie tussen moeder en zoon wordt mooi uitgewerkt. Mooie plot, veel humor en vlotte schrijfstijl."

Selectie uit laatst verschenen uitgaven: